“Dia Pijak Atau..”-Jumpa Ustaz Untuk Rawatan, Rupanya Ini Yang Terjadi Pada Amyra

Baru baru ini pelakon, Amar Baharin menyatakan keris4uannya terhadap keadaan kes1hatan isterinya yang juga merupakan pelakon jelita, Amyra Amyra Rosli yang kini dikatakan mengalami beberapa slmpt0m p3lik seperti s.akit-s.akit badan dan ba tuk berpanjangan.

Dalam pada itu, bapa kepada dua orang cahaya mata ini turut mend.edahkan pihak doktor juga dikatakan g4gal untuk mengesan pnyakit yang dialami oleh isterinya itu.

Menurut Amar, s1mptom-s1mptom tersebut sebenarnya telah berl4rutan semenjak isterinya disahkan positif C.0vid19 sejak awal Mac yang lalu.

Tanpa mengetahui sebab, pelak0n Amyra Rosli mendrita pnyakit m1steri apabila mengalami s.akit sendl seluruh badan, selain kakinya bngkak dan leb4m-leb4m sejak seminggu lalu.

Ujar Amyra atau nama lengkapnya Nur Amira Izzati Rosli, 30, ketika dihubungi, sukar untuk menggambarkan keadaan dirinya ketika ini kerana mend.akwa dia tidak s.akit tetapi s.akit.

“Susah untuk saya cakap. Saya boleh bergelak ketawa dan berlakon seperti biasa mengikut kehendak babak. Tetapi hakikatnya saya alami s.akit sen.di satu badan dan l.ebam kaki sampai tak boleh bergerak.

“Paling t.eruk, s.akit yang dialami ini meny.erang bahagian anggota badan yang saya gunakan untuk bekerja iaitu pergeIangan tangan dan kaki.

“Kesannya t.eruk sampai saya tak boleh nak bekerja. Kalau waktu tidur malam, nak angkat selimut yang nipis pun saya tak larat. Kalau nak angkat telefon pula, rasa berat macam angkat batu,” katanya.

Ujar Amyra, dia sendiri tidak ber4ni untuk mengaitkan s.akit yang dialaminya ada kaitan dengan sejar4h ja.ngkitan C.0vid 19 pada 6 Mac lalu.

“Selepas mengalami s.akit ini, saya sudah pergi buat uji4n makmal sebanyak dua kali di ho.spital, tapi kesudahannya doktor sendiri pun tak tahu punca atau pen.yakit apa yang saya sedang alami sekarang.

“Bacaan jan.tung, pa.ru-par.u dan d.arah sangat baik tak ada m.asalah. Bacaan sangat sempurna, jadi keadaan ini buatkan saya tertanya-tanya,” katanya yang turut berikhtiar dengan cara raw4tan homeopati.

Ustaz Beritahu Kemungkinan

Kata isteri kepada pelakon Amar Baharin itu, selain mencuba homeopati, dia juga berusaha mencari penyelesaian menerusi raw4tan islamik bersama seorang ustaz sejak semalam.

“Semalam cuma sempat buat panggilan video dengan ustaz, baru hari ini dia boleh datang rumah untuk berub4t.

“Seperti dinasihatkan ustaz, saya sendiri pun tak ada fikir bukan-bukan atau tuju kepada sesiapa perihal s.akit ini. Cuma ustaz kata, berkemungkinan disebabkan saya jalani penggambaran di bermacam tempat seperti hutan, kawasan prkampungan dan h.ospital.

“Saya fikir positif saja, mungkin terIanggar atau terpij4k benda itu memandangkan waktu mula-mula sak1t, saya sedang datang h.aid,” kata Amyra.

Buat masa ini, Amyra terpaksa berehat dan cuti bekerja sementara dalam beberapa hari ini, dia tidak terlibat dengan jadual penggambaran drama terbaharu lakonannya bersama Remy Ishak, Jangan Menangis Cinta.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDN

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDuniaNews

Sumber: DNQ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*