Nelydia Senrose Mohon Doa Yang Baik-Baik

Penampilan bertudung pelakon, Nelydia Senrose sekembalinya daripada mengerjakan umrah kali ketiga Disember tahun lalu disusuli kembara percutian ke negara Timur Tengah selepas itu mencvri perhatian ramai.

Rata-rata peminat memberikan reaksi positif dan tak kurang yang mendoakan semoga isteri kepada ahli perniagaan, Mohd Hafez Halimi Abdul Hamid ituterus istiqamah.

Jadi tidak hairanlah sekitanya, jenama MINAZ Hijab pantas menyuntingnya sebagai wajah wakilan koleksi raya, MINAZ Blooming Raya yang dilancarkan hari ini.

“Penghijrahan ini saya mahu jalani selangkah demi selangkah tapi pasti. Saya memang ke arah itu. Saya cuma tak berani nak cakap lebih. Saya tak mahu terlalu drastik seperti melangkau urutan abjad A hingga terus ke Z.

“Budak belajar berenang pun tak dicampak terus ke tempat yang dalam bimbang lem4s. Sama juga dengan saya. Saya masih bertatih. Saya dalam proses belajar, mencuba, mencari dan mengenal lebih soal diri dan mendalami agama Islam.

“Kita pun nak sambut Ramadan, jadi ia juga satu cara menghorm4tibulan itu. Sekaligus saya mahu menjadi muslimah yang lebih baik. Sekembali dari umrah saya perlahan demi perlahan memakai tudung.

“Dapat berkunjung ke negara Arab Saudi pun kira sesuai lokasi itu untuk berhijab. Saya mula belajar, apa yang terded4h ditutup sedikit demi sedikit. Aturan itu sangat cantik,”  katanya.

Mengulas mengenai perlantikannya itu, pelakon yang bakal muncul dengan drama Khilaf Asmara di TV3 terbitan Radius One Sdn Bhd ini akui tertarik dengan konsep minimalis diketengahkan.

“Saya boleh kata jatuh cinta pandang pertama terhadap jenama itu. Kak Pija MINAZ yang juga orang penting jenama itu pun sangat menyenangkan. Terasa seperti disayangi kakak yang mengambil berat dengan hala tuju lebih baik adiknya,” katanya.

Pemilik nama penuh Nik Zaris Nelydia Nik Sen  itu juga akur sebagai insan yang sentiasa diuji, terbit kebimbangan hatinya sebagai manusia yang mudah rapuh dan berbolak-balik.

“Saya mengharapkan pengakhiran yang baik dalam hidup ini. Jujur takut juga andai tersilap percaturan, hati boleh berubah.

“Namun saya tidak bermaksud menidakkan apa yang salah tetap salah. Hati kita Tuhan yang pegang dan bila bila masa  boleh tersasar. Hari ini okey, esok… jadi lain. Namun saya tak lupa berdoa memohon diri terus istiqamah.

“Doa baik-baik untuk sesuatu yang lebih manis itu tentunya jadi azimat. Tak semua akan faham apa yang dilalui kerana mereka (netizen) tidak berada di tempat kita.

“Cuma saya percaya dan berharap mereka tahu proses  untuk terus istiqamah mengambil masa, berdepan cabaran dan ujian. Saya harap mereka dan peminat boleh terus menyokong diri ini,” katanya.  yang percaya rezeki.

“Saya percaya Tuhan itu pemegang rezeki kita. Ada yang bertanya tak takutkah saya dengan rezeki, jika memilih untuk bertudung.

“Saya tak gentar dan takut. Setiap kita pasti ada ujian masing-masing. Boleh jadi kalau Tuhan menyekat rezeki kita, itu adalah sesuatu yang baik. Demikian juga jika beroleh rezeki, ia mungkin boleh memudaratkan kita.

“Saya percaya apa yang berlaku contohnya tiada rezeki berlakon itu bermakna Tuhan melindungi kita untuk sesuatu yang lebih baik,” katanya lagi.

Sementara itu, Pija MINAZ selaku Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif jenama itu mengakui pemilihan Nelydia mendapat reaksi positif.

“Sejak Nelydia diperkenalkan di semua platform digital sebagai wajah kempen utama edisi istimewa ini, ramai yang telah memberikan maklum balas positif terhadap pemilihannya. Tidak kurang juga yang mendoakan dia untuk kekal istiqamah berhijab.

“Seperti seorang adik, tutur bicara Nelydia yang lemah lembut dan dirinya sendiri yang tidak malu meminta nasihat untuk kekal berhijab membuatkan saya begitu selesa bekerjasama dengannya,” katanya yang turut memilih wanita mualaf, Ayana Jihye Moon sebagai wajah kempen.

Pija juga optimis berkongsi rezeki untuk membantu rakyat Malaysia menjana pendapatan dari rumah mendepani era pandemik menuju endemik.

Tahun ini jenama itu mahu membantu lebih 4,000 ejen dan stokis seluruh Malaysia mencapai misi berkenaan.

Malah, jenama itu mensasarkan lima orang lagi bakal menjadi Jutawan Hijab menjelang hujung tahun ini.

Tak ketinggalan, sasaran 2 juta helai  tudung bawal juga mahu dicapai sehingga 2022 berlabuh.

“Kami yakin sasaran jualan 2 juta helai tudung itu dapat dijual tahun ini dengan misi mahu membantu lebih ramai suri rumah dan keluarga menjana pendapatan tambahan.

“Sekali gus bangun dan meneruskan kehidupan dengan lebih baik. Kami juga berkongsi rezeki dengan tajaan pakej umrah tahun depan buat ejen dan stokis yang mencapai sasaran jualan ditetapkan tahun ini.

“Kami juga dalam masa sama sedang mengisi kekosongan stokis di tiga buah negeri iaitu di Melaka, Perlis dan Sarawak,” katanya.

Jenama yang diperkenalkan Ogos tahun lalu mempertaruhkan tudung bawal kain kapan dijual dengan harga rakyat RM29 dengan kualiti ‘kayangan’.      

Koleksi keempat selepas menampilkan Nora Danish dan Kilafairy itu boleh diteliti di www.minaz.com.my.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDN

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDuniaNews

Sumber: Sumber

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*