Aeril Zafrel Kongsi Peringatan buat Semua, Jadikan Bekalan.

Aeril Zafrel, pelakon dan usahawan kosmetik, baru-baru ini ada berkongsi sesuatu yang baik dilaman instagramnya sebagai peringatan untuk dirinya dan juga peminat-peminatnya.

Melalui perkongsiaan yang dimuat naik, berkenaan Khutbah Iblis yang menyentuh hati itu sekadar peringatan untuk semua.

“Iblis berkhutbah…??, benar…ia berkhutbah…bahkan khutbah yang paling menyentuh hati…”

“Khutbah tersebut disampaikan oleh Iblis kepada para pengikutnya pada saat yang sangat menegangkan…tatkala mereka pertama kali dimasukkan ke dalam neraka jahannam…tatkala mereka telah melihat api yang menyala-nyala yang siap membakar mereka…!!! Khutbah tersebut…”

“Benar-benar masuk ke dalam hati para pengikut Iblis…, Khutbah yang mengalirkan air mata mereka…”

“ALLAH menyebutkan khutbah Iblis yang sangat menyentuh tersebut :”

“Dan berkatalah syaitan tatkala perkara (hisab) telah diselesaikan: “Sesungguhnya ALLAH telah menjanjikan kepada kalian janji yang benar, dan akupun telah menjanjikan kepada kalian tetapi aku menyalahinya. sekali-kali tidak ada kekuasaan bagiku terhadap kalian, melainkan (sekedar) aku menyeru kalian lalu kalian mematuhi seruanku, oleh sebab itu janganlah kalian mencerca aku akan tetapi cercalah diri kalian sendiri. Aku sekali-kali tidak dapat menolong kalian dan kalian pun sekali-kali tidak dapat menolongku. Sesungguhnya aku tidak membenarkan perbuatan kalian yang mempersekutukan aku (dengan ALLAH) sejak dahulu”. Sesungguhnya orang-orang yang zalim itu mendapat seksaan yang pedih”.

“Dan dimasukkanlah orang-orang yang beriman dan beramal soleh ke dalam surga yang mengalir di bawahnya sungai-sungai, mereka kekal di dalamnya dengan seizin Tuhan mereka” (QS Ibrahim : 22-23)”

“Demikianlah khutbah Iblis tersebut….setelah ia menggoda manusia…setelah menipu mereka…setelah menjerumuskan mereka dalam neraka…setelah tercapai cita-citanya…lalu…”

“Iapun berlepas diri dari para pengikutnya. Ia sama sekali tidak mau bertanggung jawab atas godaan-godaannya…”

“Sungguh kehinaan dan kesedihan yang tidak bisa terbayangkan dalam hati para penghuni neraka tatkala mendengar khutbah dari sang pemimpin…”

“Semoga ALLAH menjaga kita dari rayuan Iblis…jangan sampai kita termasuk dari orang-orang yang tersentuh dek khutbah Iblis ini….orang-orang yang tatkala di dunia tidak tersentuh nasihat, tidak tergerak hati menambah ilmu dan menjaga agamanya.”

 

 

View this post on Instagram

 

: Iblis berkhutbah…??, benar…ia berkhutbah…bahkan khutbah yang paling menyentuh hati… Khutbah tersebut disampaikan oleh Iblis kepada para pengikutnya pada saat yang sangat menegangkan…tatkala mereka pertama kali dimasukkan ke dalam neraka jahannam…tatkala mereka telah melihat api yang menyala-nyala yang siap membakar mereka…!!! Khutbah tersebut… Benar-benar masuk ke dalam hati para pengikut Iblis…, Khutbah yang mengalirkan air mata mereka… ALLAH menyebutkan khutbah Iblis yang sangat menyentuh tersebut : Dan berkatalah syaitan tatkala perkara (hisab) telah diselesaikan: “Dan berkatalah syaitan tatkala perkara (hisab) telah diselesaikan: “Sesungguhnya ALLAH telah menjanjikan kepada kalian janji yang benar, dan akupun telah menjanjikan kepada kalian tetapi aku menyalahinya. sekali-kali tidak ada kekuasaan bagiku terhadap kalian, melainkan (sekedar) aku menyeru kalian lalu kalian mematuhi seruanku, oleh sebab itu janganlah kalian mencerca aku akan tetapi cercalah diri kalian sendiri. Aku sekali-kali tidak dapat menolong kalian dan kalian pun sekali-kali tidak dapat menolongku. Sesungguhnya aku tidak membenarkan perbuatan kalian yang mempersekutukan aku (dengan ALLAH) sejak dahulu”. Sesungguhnya orang-orang yang zalim itu mendapat seksaan yang pedih”. Dan dimasukkanlah orang-orang yang beriman dan beramal soleh ke dalam surga yang mengalir di bawahnya sungai-sungai, mereka kekal di dalamnya dengan seizin Tuhan mereka” (QS Ibrahim : 22-23) Demikianlah khutbah Iblis tersebut….setelah ia menggoda manusia…setelah menipu mereka…setelah menjerumuskan mereka dalam neraka…setelah tercapai cita-citanya…lalu… Iapun berlepas diri dari para pengikutnya. Ia sama sekali tidak mau bertanggung jawab atas godaan-godaannya… Sungguh kehinaan dan kesedihan yang tidak bisa terbayangkan dalam hati para penghuni neraka tatkala mendengar khutbah dari sang pemimpin… Semoga ALLAH menjaga kita dari rayuan Iblis…jangan sampai kita termasuk dari orang-orang yang tersentuh dek khutbah Iblis ini….orang-orang yang tatkala di dunia tidak tersentuh nasihat, tidak tergerak hati menambah ilmu dan menjaga agamanya. #IbnuSunari #MeminjamHikmah #KiyaiFattah

A post shared by AERIL ZAFREL (@aeril_zafrel) on

Sekadar perkongsiaan, Aeril Zafrel dan Wawa kini memiliki perniagaan kosmetiknya sendiri dan mendapat keuntungan yang besar.

Tambahan pula, Aeril Zafrel dan Wawa baru sahaja menimang cahaya mata yang ketiga dan kini mempunyai tiga orang anak.

Sumber : Instagram Aeril Zafrel

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*