“Mana Roh Kamu Seorang Islam” Yusuf Azmi Mula Naik Ang1n. Apa Yg Dia Cakap Buat Ramai Meremang

Kes pender4an membabitkan seorang remaja kelainan upaya (OKU) Bella tular di laman media sosial susulan perbicaraan pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun Ahd Razali yang rancak diperkatakan.

Nama Yusuf Azmi bukanlah asing dalam kalangan rakyat Malaysia kerana gerak kerja aktivis dan kepenggunaannya terutama ketika bersama Persatuan Pengguna Islam Malaysia sebelum ini.

Yusuf Azmi tampil mengesa pihak Polis untuk mengambil tindakan yang sepatutnya kepada pelaku

 

“MANA KEADILAN UNTUK ADIK BELLA?!

“Kekurangan diri bukan bermakna seorang insan itu boleh diperlakukan apa sahaja, sebaliknya merekalah yang patut dijaga dan dimanjakan.

“Namun itulah yang menimpa Bella, 13 tahun, anak yang didera sehingga menyebabkan siapa sahaja yang melihatnya akan menitiskan air mata atau setidaknya timbul rasa sebak dan hiba.

“Kasih dan sayang yang diharapkan di rumah jagaan tetapi parut dan lebam diperolehnya…

“INI BUKAN ISU KECIL! INI KES PEND3R4AN!!!

“Di bulan yang mulia ni, marilah kita mendoakan agar adik Bella mendapat keadilan yg sewajarnya. Allahu rabbi, sesungguhnya hanya Engkau sahaja Yang Maha Mengetahui.

“Ayuh bersolidariti untuk adik Bella, Anak istimewa yg ditemui dalam keadaan menyayat hati dan diseks4.

“Semoga kes ini berjalan dengan telus dan benar.

“Doa senj4ta orang mukmin. Jangan pernah putus berdoa untuk adik Bella.

Kepada pelaku pula, ini kata-kata Yusuf Azmi buat ramai meremang

Pautan Video :

“Mana Roh Kamu Seorang Islam”

Saya di fahamkan pelaku ini orang islam, dengar sini baik-baik, tidak terdidik orang islam berfikiran dan berwatakan seperti ini

Sampai der4 orang, simbah air p4nas, ini bukan manusia la

Kalau kau bantu dia, kalau kau jaga dia dengan baik kemungkian dia akan bantu kau di akhirat kelak

Undang-undang akan tetap menyelebahi orang yang diz4limi. Mana roh kamu seorang islam

Reaksi netizan

“Bella, kini nama mu sering kami dngar, cerita mu sering kami ikuti, walaupun diri mu sudah tenang disana, tp keadilan untuk mu tetap kami perjuangkan, kami yakin nasib mu akan terbela, biar puluhan sedang menyokong dia, yakin lah ribuan org sedang memperjuang kan keadilan buat Bella… Yakin Dan percaya dngn keadilan dari Allah….”

“Kekanda Yusuf Azmi Semoga allah permudahkan perjuangan team semboyan untuk membela nasib anak istimewa yg didera oleh manusia yg tak berhati perut….. Semoga si pendera mendapat balasan yg setimpal….”

“Kita bantu lah adik Bella ni Kanda Yusuf Azmi semuga mendapat pembelaan yang setimpal dengan apa cara sekali pun.. Jangan mengira dia ahli Politik dan Menteri salah tetap salah dan kami mahu kan pengadilan serta pembelaan yang terbaik.. Aamiinn..”

Terdahulu, nasib mal4ng menimpa Bella, 13, turut mendapati perhatian isteri TMJ, Che’ Puan Besar Khaleeda Bustamam.

YM  Che’ Puan Besar Khaleeda menerusi perkongsian dalam akaun Twitter menyatakan, akan berusaha bagi menuntut keadilan bagi Bella.

“Saya akan buat apa sahaja bagi mendapatkan keadilan buat Bella.

“Saya kecewa dan letih melihat si pengecvt yang berfikir mereka boleh buat apa sahaja terhadap kanak-kanak tidak berupaya dan fikir mereka akan terlepas.

“Kamu boleh berselindung di sebalik barisan peguam kamu tetapi akhirnya karma akan tiba pada waktunya di dunia mahupun akhirat,” katanya.

Kelmarin, media melaporkan prosiding mahkamah berkaitan kes pender4an terhadap Bella.

Remaja berkenaan yang ketiadaan ibu dan bapa sejak ditemui dan dijadikan anak angkat di Rumah Bonda, sebuah rumah kebajikan di Wangsa Maju yang diasas Siti Bainun.

Siti Bainun didakwa atas dua pertuduhan iaitu mengabaikan dan meng4niaya Bella sehingga menyebabkan mngsa mengalami keceder4an fizikal serta em0si.

Pertuduhan mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001 yang membawa hukuman maksimum penj4ra 20 tahun atau denda RM50,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesal4han.

kredit: FB Yusuf Azmi

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDN

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDuniaNews

Sumber :  http://trendingsangat.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*