‘Dari 86kg, Kini Berat Hanya 55kg Saja’- Balkisyh Kongsi Rahsia Kurangkan Berat Sebanyak 31 Kg

Pelakon Balkisyh Semundur Khan mengakui berjaya mengurangkan berat badannya sebanyak 31 kilogram.

Menerusi entri di Instagram (IG), Balkisyh atau lebih dikenali sebagai Atul dala drama bersiri Mok Cun berkongsi rahsia kejayaan dirinya yang berjaya menurunkan berat badannya selepas menerima pelbagai kritikan daripada orang ramai.

“Meh kami cerita sikit apa yang berlaku. Dulu kami pun ada masalah macam hampa semua. Kami tak pernah peduli pun pasal berat kami. Kami balun jaa apa makanan yang ada depan kami. Sebab kami memang kuat makan, tapi bila badan kami makin besar, makin banyak pulak penyakit yang datang.

“Kami keluar masuk hospital, paling sakit bila job berlakon makin tak ada.Kami tak salahkan sapa-sapa kerana dah lumrah zaman sekarang semua nak yang slim melim kan. Tu kami tak kisah sangat tapi hat yang kami kisah bila semua orang kata kami gemok, selekeh dan burok (termsok orang yang paling dekat dengan kami).

“Bila kami da single kami memang uruskan semuanya sendiri. Kami banyak pergi masok event untuk meniaga cari rezeki. Sampailaa kami jumpa founder produk nie dan bagi kami cuba produk dia. Tanpa ada harapan apa-apa kami pun try jela.

“Sebab sebelum tu pun da makan macam-macam produk tapi sama ja badan tak turun pon. Tapi berlaku keajaiban bila ada perubahan pada berat kami dalam masa yang singkat.

“Jadi kami trus nekad nak kurus dan buat badan. Kami buat betoi-betul sampailaa berat kami sekarang tinggal 55kg sahaja. Nasihat kami kat hampa, untuk mencapai sesuatu kejayaan kita kena ada semangat dan usaha. Produk-produk ni hanyalah untuk membantu mempercepatkan proses penurunan kita yang penting adalah diri kita dan kita ikut apa yang dia suruh.

“Bila dah slim ni alhamdulillah rezeki kami makin luas. Baru orang semua nampak kami ni. Bila kami rasa produk nie bagus kami pun buat keputusan untuk jual sendiri sebab kami yang guna dan nampak hasilnya. Kami nak kongsi dengan hampa dan supaya hampa pun boleh slim macam kami,” tulisnya.

Rata-rata memuji usaha yang dilakukan oleh Balkisyh dan berharap selepas ini dia akan mendapat lebih banyak tawaran lakonan.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom like page kami di fb juga @diari dunia

Sumber: gempak

Facebook Comments