“Dari 110Kg Waktu Sekolah Dan Turun Sampai 80Kg,” – Beby Tora Tora ‘Hilang’ 30Kg

Menerusi entri terbaru menerusi Instagram, bintang media sosial Beby Tora Tora ada berkongsi dua foato, iaitu sewaktu zaman persekolahan dan masa kini.

Perkongsian tersebut secara langsung menonjolkan perbezaan yang cukup ketara.

Menurut pemilik nama Atierah Zulfatie ini, dahulu berat badannya mencecah sehingga 110 kilogram dan melihat foto diri sendiri menjadi penguat semangat untukknya menurunkan berat badan.

Bila sis rasa sis nak putus asa,sis akan tngok gambar sndiri wktu dlu2 ..dari 110kg wktu skolah dulu dn turun smpai 80 kg smpai la sbelom sis kahwin itu la berat sbenar sis ..penguat smngat sis untuk diet bila tngok gambar sndirii yaa.

“skrng sis nak capai berat 60kg ..ni akhir sis share dkat feed pasal journey sihat sis .lpasni sis akan buat keja diam2 jA .kita tngok hasilnya nanti yaa.

“sis sahut cabaran smuaa ..byee and goodluck,” kongsinya panjang lebar.

Malah, suaminya yang dikenali sebagai Apit Johari dilihat turut meninggalkan komen serta mengatakan dia lebih menyukai penampilan isterinya sewaktu berbaju sekolah.

Perubahan mendadak selebriti media sosial ini turut mendapat perhatian netizen.

View this post on Instagram

okeh meh nak share ..sis turun 27kg dlam masa 4 bulan inilah rutin harian sis ..bila wktu pagi ,sis akan mkan 2 biji teluq rebuih and mnum ayaq teh hijau ..pastuh tngahari sis mkan nsi segenggam and apa2 shaja sperti sup ayam atau daging bakar mcmtu and sayuq wajib ada ..sup ayam sis tak letak perencah apapun kcuali sup bunjut and garam sdikit ..punya nak turun cpat tu sbb tu tak ambik garam bnyak sngat ..petang klau sis lpaq sis mkan epal and mnum teh hijau ..teh hijau sis akan mnum 3 kali shari and sis akan mnum air kosong 3 liter shari ..btw coklat ,aiskrim ,yang mana gula tinggi sis mmg tak ambik langsung yaa 😇 and sis prnah juga diet teluq slama sbulan tapi skejap ja sis buat sbb sis orng malaysia mesti mkan nsi 😅diet teluq mmg cpat turun tau hampa tapi takut tak kekal lama ja .better hampa diet eat clean..klau hanpa buat diet eat clean betui2 punya ,ampa mmg akan turun 20kg slama 2 bulan ..sis juga buat senaman 3 kali sminggu ..sis buat zumba ja kat rumah and siss stiap hari akan mengemas rumah sperti mop lantai ka sapu sampah sidai kain dn swaktu dngannya .cuma sis kan bnyak main2 sbb tu dia jdi 4 bulan 27kg ..satu lagi sis mmg pantang ayaq manis dn makan malam yaa .itu la penyebab kita naik berat bdan lpas kahwin sis asyek mkan dn mkan smpai sis lupa tentang diri sndiri ..mungkin sbb suami sis tak bagi sis kurus tapi sis ttap akan jaga kesihatan untuk dia .lagipun kita mmg kena jaga ksihatan kita kan .so guys dh boleh start sama2 tak diet ?? say yes untuk ssiapa yng nak mula diet dngn sis harini ?! 🥰

A post shared by atierah zulfatie (@beby_toratora) on

Foto : Instagram Beby Tora Tora via MH

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*