“Dah kerja dari pagi sampai ke tengahari, baru aku perasan yang aku salah tempat kerja..” Perkongsian lelaki ini buat ramai yang TERHIBUR, serius kelakar wehh!

Netizen di media sosial tergelak membaca kisah lelaki ini yang melakukan ‘kesilapan’ dia hari pertama dia bekerja. Ezalaq yang sepatutnya bekerja di kedai Mi Bandung, secara tidak sengaja bekerja di kedai roti canai. Yang kelakarnya, pemilik kedai roti canai itu pula tidak mengesyaki apa-apa.

Tak sangka ada juga kes seperti ini. Hahahaha!

Hari ini, hari pertama aku bekerja. Aku salah kedai. Yes! Aku kerja di kedai yang salah dan aku baru tahu bila kedai itu dah ditutup. Ceritanya begini, aku kerja di warung makan biasa sahaja. Jadi, semalam aku dah whatsapp owner kedai nak kerja apa semua.

Dia suruh datang kerja pagi ini jam 7 pagi. Jadi, aku pun turun dan sampai di warung itu jam 7 pagi. Bila kau sampai, aku tanyalah pakcik yang buat roti canai itu. ” Ha, sayalah semalam yang whatsapp nak kerja tu.” Muka pakcik tu dah pelik semacam, lalu dia pun bertanya.

“Kau whatsapp siapa?” aku pun jawab lah “Saya pun tak sure saya whatsapp siapa”. Kemudia dia panggil isteri dia dan mereka berbincang seketika nak atau tidak ambil aku bekerja. Aku tak adalah ‘petak’ ke apa tapi macam pelik lah.”

“Kenapa baru sekarang nak berbincang? Bukan semalam dah setuju ke?” Kemudia diaorang pun kata, “Okeylah, boleh mula kerja hari ini.” Gaji semua sama, kerja pun sama. Tetapi aku mula berasa pelik bila pakcik itu kata, kedai ini dibuka jam 7 pagi hingga 12 tengah hari sahaja.

Tetapi kalau tak silap aku, yang whatsapp dengan aku itu kata kerja sampai lima petang. Ah, aku buat tak tahu saja lah. Bila dah kerja semua, dah kemas-kemas tutup kedai, aku pun on the way pulang ke rumah. Jalan depan sikit nampak kedai, kedai Mi Bandung.

Dan masa itulah aku baru tahu yang aku dah salah kedai!!! Aku baru teringat dalam whatsapp semalam, orang itu ada cakap signboard kedai dia ialah Mi Bandung. Hahahahahahahahahahahaha! Patutlah aku rasa pelik. Aku datang jam 7 pagi, dia ada whatsapp aku lagi tanya aku di mana.

Jadi itulah cerita aku hari ini. Hmm, pishang gais! Hahahaha! Yang kelekarnya dia ambil juga aku bekerja. Kalau dia reject tu boleh lah aku tahu yang aku dah tersalah kedai.

Aku pun cerita lah perkara yang sebenar kepada owner kedai Mi Bandung tu. Dia just gelak saja dan tanya aku nak kerja di mana selepas ini. Aku buat keputusan untuk kerja di kedai roti canai itu je. Hahahaha!

SUMBER : Ezalaq via Empire Media Network

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDunia

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*