[Video] Wardina T!nggalkan Pesanan untuk semua…

Terdahulu menerusi siaran langsung di Instagram (IG Live) bersama Fynn, Wardina berkata kenyataan Fynn tersebut kurang tepat memandangkan len4yah v0gol sudah berleluasa sebelum adanya media s0sial.

Menurut Wardina, biarpun apa yang dikatakan Fynn itu dengan niat memberi kesedaran kepada orang ramai namun penyanyi itu tidak sepatutnya meny4lahkan wanita semata-mata. Semua orang menutup aurat tapi hakikatnya perkara tersebut tetap berlaku sejak sekian lama dan sukar dibendung. Walau niat Fynn untuk menyedarkan orang ramai tapi cara awak seperti menyalahkan wanita semata-mata.

Netizen berkongsi semula video IG Live Wardina dan Fynn.

Tutup salah, tak tutup salah. Hakikatnya dalam dunia ini tak semua wanita menutup 4urat misalnya wanita bukan lslam. Jadi, isu ini k0mpleks dan ada banyak lapisan. Ia tidak boleh dibincangkan dengan cara sebegini,” katanya ketika sesi IG Live bersama Fynn pada pagi Isnin.

Dalam pada itu, Wardina turut menasihati Fynn agar mem0hon m4af atas kek3liruan yang menimbulkan rasa kurang senang segelintir pihak.

Nasihat saya… minta m4af dan akui bahawa isu ini k0mpleks. Katakan bahawa awak berslmpati atas m4ngsa v0gol. Lelaki patut dip3rsalahkan, tapi ada banyak faktor yang mend0rong lelaki melakukan jen4yah itu antaranya fakt0r psik0logikal. Bukan tugas kita untuk menjaga iman lelaki, mereka perlu jaga iman mereka sendiri andai diletakkan per3mpuan b*gel hadapan mereka sekali pun,” ujarnya.

Sementara itu, Wardina menegaskan pendapatnya bahawa tiada salah untuk seseorang memuat naik foto sendiri di laman s0sial. Bila awak cakap s3lfie, akan ada banyak cara untuk orang menyal4htafsirkannya. Jadi jangan cakap. Tak ada salahnya kalau nak upload gambar sendiri. Wanita bukan satu f|tnah tapi seluruh dunia ini f1tnah. Tapi kita perlu hidup dalam masyarakat yang mana wanita pun boleh keluar rumah dan pergi belajar,” jelasnya.

Selain daripada itu Wardina juga berharap netizen atau sesiapa sahaja jika tidak setuju jangan la sampai mengeluarkan kata-kata k3sat. It’s n0t g0od.

VIDEO :

 

J4ngan la tulis kata-kata k3sat kat orang, its not nice, its really n0t nice..You can dis4gree but you can also agree on other matters..be kind guys, d0n’t hurt people with your words….- Wardina

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDN

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDuniaNews

Sumber: mstar , wardinasafiyyahofficial

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*