Najwa Latif Kembali…

Najwa Latif merupakan seorang penyanyi, dan pencipta lagu Malaysia. Beliau mulai terkenal menerusi lagu – lagu ciptaan beliau yang diletakkan dalam sebuah laman video, YouTube. Beliau mencipta kejutan pada Separuh Akhir Muzik-Muzik 26 apabila lagu beliau, Cinta Muka Buku layak ke pusingan akhri Anugerah Juara Lagu 26.

Terdahulu, Najwa agak mendiamkan diri dari dunia seni kerana sibuk dengan penggajiannya.

Bukan sedikit cabaran dihadapi penyanyi Najwa Latif bagi melengkapkan pengajian peringkat sarjana dalam bidang Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL) di Universiti Malaya (UM), di sini.

Menerima skrol kelmarin, Najwa mengaku hampir saban hari menangis dalam menyiapkan tesis atau kerja ilmiah.

“Alhamdulillah, lega rasanya apabila impian belajar ke peringkat sarjana tercapai.” – Najwa

“Alhamdulillah, saya berjaya menyudahkannya,” katanya

Najwa berkata, dia memasang impian melanjutkan pengajian ke peringkat doktor falsafah (PhD) dalam jurusan sama.

Namun, penyanyi yang mula popular dengan lagu Cinta Muka Buku itu mahu berehat seketika sebelum meneruskan hajat itu.

Selain itu, tambah Najwa, dia mahu memberi tumpuan kepada kerjaya sebagai pensyarah di di UNITAR International University.

Biarpun masih mahu berkarya, namun bagi Najwa, bidang muzik adalah keutamaan ketiga dalam hidupnya sekarang.

Terkini di laman Instagramnya, Najwa update status mengenai projek baru beliau.

Posting tersebut mendapat lebih 32K views dan mendapat komen positif dari peminat-peminat yang xsabar dengan kemunculan Najwa Latif.

 

View this post on Instagram

 

Appreciation post number three: These are the people yang banyak membantu wawa untuk this fun project. Kita cuma ada 8 orang setengah. Selain wawa and Akwa, kami ada the cameraman and editor,Syamil. Fyka and Hafiz yang uruskan art direction for the music video and tolong wawa cari wardrobe (read:sebab wawa takpandai bergaya🌚), abang Azahari yang ambilkan shots untuk behind the scene and guide wawa pasal banyak benda (read: thank you abang sebab sangat stern suruh wawa belajar macam mana nak buat semua benda sendiri. Sakit gak lah kepala dengan uruskan kelas and students lagi. But saya survived, so okay. Haha). Kak Ika yang sentiasa menemani, tolong make up (read: sebab sis kalau makeup, music video ni boleh jadi cerita hantu satgi 🌚), and yang teman wawa check the details untuk music video. Jiha who is not in picture but is always there to keep me sane. Setengah tu, Elhan yang datang melawat kawasan bersama kedai aiskrimnya. Thank you sebab sudi untuk buat project ni sama sama and buat wawa ketawa banyak gilaaa. So, kita date pukul…taktahu. Tengok lah. Hihi. #takkisahpun #NLxAA

A post shared by OfficialNajwaLatif (@njwalatif) on

 

View this post on Instagram

 

Wawa bukan just featuring Akwa tapi ada juga double chin wawa. So, awak rasa wawa orait tak orait? #takkisahpun #NLxAA

A post shared by OfficialNajwaLatif (@njwalatif) on

Seriously… semua lagu2 najwa ni simple dan sedap untuk di dengar.  Duk ulang banyak2 kali pun xbosan.

Berikut antara respon2 netizen :

 

Untuk saksikan video penuh “Tak kisah pun” boleh menonton melalui youtube.  Video tersebut telah mendapat lebih 133,000 views

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDP

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDuniaPress

Sumber: Instagram njwalatif

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*