‘Maaf Ianya Sungguh Memalvkan!’ – Ustazah Asma’ Harun Anggap Video Raya Aliff Syukri ‘Bar4h Kron1k’

Pendakwah bebas, Ustazah Asma’ Harun menerusi perkongsian terbaru di Facebook miliknya menegur tindakan usahawan popular yang menghasilkan video raya kontroversi.  Jelas Ustazah Asma, dia pel1k mengapa video raya tersebut boleh ‘terlepas’ dan ditayangkan kepada umum.

Viral bukan ukuran tindakan itu diberkati

Tambah Ustazah Asma, ketika umat Islam memanfaatkan waktu-waktu terakhir Ramadan untuk memohon keampunan dan rahmat Allah SWT, isu sebegini pula dinaikkan dengan usaha yang bersungguh-sungguh.

“Inilah bar4h yang makin kron1k dalam masyarakat, terutama mereka yang inginkan pengaruh dan seumpamanya. Kalian teruja apabila tontonan di media sosial meningkat, berbangga menjadi trending #1 walaupun dengan cara yang bertentangan dengan agama.

Dulu pernah ditegur, diberi nasihat dan sebagainya, namun masih berulang hal yang sama tanpa ada secebis pun rasa sesal.”

Tambahnya lagi, kerana mahu nama menjadi no.1 di dunia sementara, individu tersebut sanggup mengadaikan harga dan marvah diri sebagai seorang lelaki Muslim. Ianya sengaja dilakukan secara terbuka atas tujuan ‘marketing’.

Jangan sampai langg4r batasan agama

Foto: Ustazah Asma’ Harun

Menerusi hantaran di laman Facebook Ustazah Asma’ Harun itu juga, beliau kes4l kerana budaya yang dilar4ng oleh Allah diangkat menerusi video tersebut.

“Bukan maksud hendak merendahkan golongan lelaki lembut, tetapi jangan sekali-kali mengangkat budaya yang dilarang oleh Allah dan Rasulullah, iaitu lelaki yang menyerupai perempuan.

Video ini terang-terangan menampilkan penari iringan yang solekannya seperti wanita, maaf ia sungguh mem4lukan!”

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDN

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDuniaNews

Sumber :  Ohbulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*