Along CHAM tak pernah halang bekas isteri jumpa anak

PETAKING JAYA : Selepas enam tahun bercerai, pelawak dan pelakon, Along Cham, 39, masih lagi menerima kiriman mesej daripada netizen di Instagram yang mendakwa dia menghalang bekas isteri, Zila Saeron bertemu anak mereka, Ahmad Danial, 11.

Along atau nama sebenarnya, Muhammad Nizamudin Ahmad berkata, dia tidak pernah menghalang seorang anak bertemu ibunya kerana walau apapun yang sudah berlaku, ‘syurga’ Danial tetap pada ibunya.

“Saya masih tahu agama dan sampai bila-bila pun dia adalah ibu kandung Danial yang harus dihormati dan disayangi anak saya. Kenapa saya nak halang mereka berjumpa? Bekas isteri boleh saja datang melawat anak di rumah ibu bapa saya di Johor.

“Pintu rumah keluarga saya sentiasa terbuka dan sedia menerima tetamu. Cuma, untuk dia (bekas isteri) bawa keluar anak saya ke mana-mana tidak bolehlah kerana mengikut keputusan yang sudah diputuskan mahkamah ketika bercerai dulu. Tapi, kalau datang nak melawat Danial dipersilakan. Saya okey kerana tahu mesti anak saya pun rindukan ibunya. Selama ini saya tidak pernah halang dia berjumpa anak,” katanya kepada Harian Metro

Along mendirikan rumah tangga bersama Zila yang juga penyanyi dan bekas bintang Akademi Fantasia 4 (AF4) pada 2011.

Namun, mereka bercerai talak satu pada 29 Ogos 2016 selepas lima tahun hidup bersama.

Along berkata, kali terakhir Zila berjumpa anak mereka ialah dua tahun lalu.

Menurutnya, Zila tetap berhubung dengan Danial menerusi telefon sehingga hari ini.

Bercerita mengenai luahan kerinduan Danial terhadap ibunya, Along berkata, anaknya itu ada juga memberitahu dapat berjumpa Zila di dalam mimpi dan dia gembira.

Berbicara pula mengenai hasratnya untuk berumah tangga semula, Along berkata, soal jodoh baharunya diserahkan kepada ketentuan Allah kerana fokus utamanya kini memang kepada anak saja.

 

Sumber : hmetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*