Disebalik Kisah Isteri Chef Amar Yang Banyak Berk0rban Untuknya!

Namanya mencetvskan kontr0versi, itulah dia Chef Ammar, salah seorang chef kelahiran Palestin yang cukup terkenal dengan menu Nasi Arab dan pemilik Chef Ammar Xpress Souk Cafe.

Nasi Arab hasil air tangannya dikatakan mah4l terutamanya dalam bulan Ramadhan mengundang pelbagai re4ksi, begitupun tetap ramai yang sanggup beratur panjang, menunggu berjam-jam lamanya demi merasa menu istimewa tersebut. Nasi nya juga sentiasa habis!

Dengar khabar, gerai belum buka pun dah ramai yang berbaris. Luar biasa penangan Cef Ammar.

Itulah yang dikatakan kalau sudah rezeki takkan ke mana. Biarpun dikec4m tetapi rezekinya setiap hari bertambah. Itulah kalau kita ikhlas berniaga kerana Allah.

Menerusi satu perkongsian oleh Puan Shahirah Osman menerusi Facebooknya, dimana Chef Ammar bercerita mengenai sokongan isterinya yang sentiasa ada di belakangnya.

“Saya sempat menonton live Chef Ammar,

Antara yang buatkan mata saya berkaca bila dia cerita tentang isteri dia.

“Isteri saya orang Melayu juga, I sayang dia. Saya turun saya naik, dia bersama saya. Saya susah, dia ada. Saya ada duit, dia ada. Bukan saya ada duit, saya lupa dia, tidak”, katanya.

“Saya sayang dia. She’s my everything you know? Itu perempuan melayu I kahwin, hidup sayalah. Saya susah dia bersama saya. Saya senang dia bersama saya. Saya sed1h dia bersama saya. Saya kaya dia bersama saya. Malam-malam dia comfort I,”

“Chef Ammar cerita Allah bagi dia rezeki, kerja, TV Show. Banyak rezeki mencurah-curah.

Jelas Syahirah lagi, berbuat baik kepada isteri antara faktor kejayaan seseorang suami.

“Sungguh Isteri ni magnet rezeki.Disebalik kejayaan seorang suami, pasti ada isteri solehah yang sentiasa berdiri teguh dibelakangnya. Jika suami baik terhadap isteri, maka mudahlah urusan suami InsyaAllah.

Seorang isteri takkan pernah lupa mendoakan suami.Seawal pagi isteri sudah siapkan keperluan suami. Itu belum cerita lagi keperluan anak-anak, urusan rumah tangga.”

Biarpun ada isteri yang tidak bekerja, namun pengorbanan mereka menjaga anak-anak dan menguruskan segala keperluan di dalam rumah memudahkan suami untuk menumpukan perhatian kepada urusan mencari rezeki.

“Besar pengorbanan isteri.Banyak urusan yang isteri bantu selesaikan supaya suami tenang keluar mencari rezeki. Tak perlu lagi fikirkan hal anak-anak, makan pakai. Semua sudah tersedia.

Ada isteri yang terpaksa keluar bekerja untuk ringankan beban suami. Boleh bayangkan kepen4tan seorang isteri?

Bila suami susah, isteri sentiasa disisi. Tak pernah jemu menyokong dan beri semangat saat jatuh bangun suami. Serumah sebantal, selalunya isterilah yang paling tahu segalanya tentang suami.”

Justeru, usah merasa isteri dan anak-anak itu sebagai bebanan dalam hidup.

Memetik kenyataan Cef Ammar dalam Utusan kira-kira lapan tahun lalu, dia merupakan suami kepada seorang wanita tempatan kelahiran Pulau Pinang yang dikenalinya sejak tahun 1996 bernama Zuraini Abu Kassim. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan tiga cahaya mata dan Cef Ammar sudah pun mempunyai cucu.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDN

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDuniaNews

Sumber: Sumber

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*