Pensyarah Viral ‘Anti B40’, Ini Kenyataan Dari Pihak Universiti

Tular di laman sosial facebook dan twitter serta tiktok, rakaman video seorang tenaga pengajar didakwa menghina seorang pelajar di dalam kelas online yang tidak mampu memiliki komputer riba sendiri.

RAKAMAN VIDEO YANG TULAR ITU ADA DI BAWAH ARTIKEL

Mengikut ciapan yang dibuat oleh seorang pengguna Twitter, professor tersebut merupakan pengajar di Uitm Perak Kampus Sri Iskandar.

“Tak semua orang lahir dalam keadaan yg terus senang. Bila ada sorang prof dari uitm perak kampus seri iskandar cakap mcm ni dekat kami ex-stud, kami semua masih rasa terhina dan terkesan dari setiap kata kata dia. Korang nilai lah sendiri…”

Pensyarah menghiina pelajar UITM

Susulan penularan video tersebut, Mahasiswa Keadilan Malaysia menyeru Kementerian Pengajian Tinggi untuk mengambil tindakan tatatertib terhadap tenaga pengajar tersebut.

 

Kenyataan Media – Untuk Siaran Segera: Prof. Dr. Ts. Roshana Takim Harus Dikenakan Tindakan Tatatertib

Kepada mana-mana pihak yang mempunyai maklumat berkenaan pelajar tersebut, sila hubungi kami segera. Terima kasih!

Bercakap berkenaan video itu, seorang pengguna facebook yang bernama Fazrina Muhamad Fahmi turut mengulas tentang perkara tersebut.

PAUTAN Video

Video berkenaan meraih hampir 700,000 tontonan dan 40 ribu retweet serta komen yang rata-rata mengecam tindakan professor tersebut.

 

Kenyataan Media UITM

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDN

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDuniaNews

Sumber : mediaviral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*