[VIDEO] Pemain JDT Syafiq Ahmad Kemalngan, Bayi Berusia 22 Hari & Ibu Mertua Meninggl Dunia

Penye-rang muda pasukan bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT) telah terlibat dalam kema-langan jalan raya yang berlaku di Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) Sungai Bakap.

Lebih mengejutkan apabila mengetahui insi-den ce-mas yang berlaku awal pagi tadi turut mengor-bankan seorang bayi.

Bayi meninggal dunia

Menerusi laporan yang dipetik daripada Utusun Malaysia, ketika kejadian, pemain bola sepak JDT yang dikenali dengan nama Muhammad Syafiq Ahmad bersama dua orang anak, isteri dan dua individu lain berada dalam sebuah kereta jenis Toyota Vellfire. Syafiq Ahmad dipercayai dalam perjalanan pulang ke Pendang bersama ahli keluarga.

Tetapi malangnya kereta tersebut dipercayai hilang kawalan dan terbabas sehingga melang-gar pembahagi jalan.

Selepas menerima laporan, pihak bomba bergegas ke lokasi kejadian untuk membantu mengeluarkan mang-sa yang tersepit.

Terdapat enam mang-sa iaitu tiga dalam keadaan selamat manakala tiga lagi tersepit di dalam kenderaan itu. Pasukan bomba kemudian membuat kerja-kerja mengeluarkan mang-sa yang tersepit menggunakan peralatan khas.

Detik cemas

Ekoran daripada pelanggaran tersebut, seramai tiga mangsa telah disahkan mening-gal dunia termasuk seorang bayi lelaki berusia 22 hari, seorang wanita warga tempatan (ibu mertua) Zainab Wahab dan warga Indonesia Titik Sukamti.

Sementara itu, Syafiq Ahmad dan anak perempuannya berusia dua tahun mengalami kecede-raan ringan manakala isterinya, Nur Amalina Nur Ain mengalami kecede-raan par-ah.

Difahamkan, isteri Syafiq Ahmad kini berada di zon merah Hospital Seberang Jaya setelah dipindahkan dari Hospital Sungai Bakap.

Sumber: Utusan Malaysia, Kosmo Online, Berita Harian Online via ohbulan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDP

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDuniaPress

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*