“Berbulu Tengok…” Ramai W4rning Jgn Ambil Dia Berlakon, Pengarah Nur Buka Mulut

Pengarah dan penerbit Radius One, Shahrulezad Mohameddin mengingatkan kepada semua orang supaya mengambil iktibar dengan kontroversi yang menimpa pelakon baharu Alya Iman.

Menurut Shahrulezad, dia tidak menyalahkan satu pihak kerana bertepuk sebelah tangan tidak akan berbunyi.

“Pepagi buta aku dah ajak membawang. Kihkihkih. Bagaimanapun harap kisah ni jadi pengajaran untuk semua.

“Abam tak nak salahkan satu pihak jer. Abam rasa semua pihak menyumbang pada penyak1it carik pasal ni. Tangan kalau bertepuk sebelah tak akan berbunyi.

“Anyway pada sesiapa yang bercita cita nak jadi pemusn4h rumah tangga orang lain. Hmm.. Hati hati ler dengan cita cita tu sebab karma is a bi1tch!

“Sebagai netizen, kita boleh baca dan ambik iktibar. Nak kec4m sikit-sikit tu boleh la sebab kalau tak kec4m kan kita rasa macam kita setuju pulak budaya ramp4s meramp4s ni.

“Tapi kec4m sikit-sikit dah la asalkan anak-anak gadis sekarang rasa takut nak mengacau rumah tangga orang dan mengikis harta orang lain.

“Yang penting jangan sampai mengh1ina keluarga dan arw4h ayah budak tu. Kesian arw4h. Sekali Allah tarik balik nikmat wajah cantik tu sia sia jer hidup kau dik,” tulisnya di Instagram (IG).

 

View this post on Instagram

 

Sayang abam tak? Kihkihkih

A post shared by shahrulezad mohameddin (@budakijat) on

Tambah pengarah drama Nur itu, dia menyatakan kemelut ini akan memberi kesan kepada Alya untuk diterima berlakon dengan mana-mana stesen televisyen.

“Sebenarnya abam tak ambik pot sangat gossip ni. Tapi bila dah ramai sangat DM abang beri am4ran jangan ambik budak ni berlakon dengan abam.

“Abam jadi ingin tahu la sapa budak ni dan apa ceritanya. Tidak syak lagi dia cantik. Muda pun muda lagi. Ada peluang boleh jadi macam Mira Filzah.

“Tapi bila belum apa-apa dah timbul cerita macam ni nasib kau la dik. Kau jangan lupa kat stesyen televisyen tu ramai je kakak-kakak eksekutif yang perempuan tau. Hampir 90%.

“Semestinya bila kau buat perangai macam ni dorang pan4s sama. Sia-sia jer nama kau kena ‘reje3ct’ kalau dorang dah start berbulu tengok muka kau.

“Abam pesan ni bukan untuk awak sorang je tapi untuk semua pelakon pelakon baru yg baru nak kenal dunia,” tulisnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

Pepagi buta aku dah ajak membawang. Kihkihkih. Anyway harap kisah ni jadi pengajaran utk semua. Abam tak nak salahkan satu pihak jer. Abam rasa semua pihak menyumbang pada penyakit carik pasal ni. Tangan kalau bertepuk sebelah tak akan berbunyi. Anyway pada sesiapa yg bercita cita nak jadi pemusnah rumah tangga orang lain. Hmm.. Hati hati ler dgn cita cita tu sebab karma is a bitch! As netizen, kita boleh baca dan ambik iktibar. Nak kecam sikit sikit tu boleh la sbb kalau tak kecam kan kita rasa macam kita approve pulak budaya rampas merampas ni. Tapi kecam lite lite dah ler asalkan anak anak gadis sekarang rasa takut nak mengacau rumah tangga orang dan mengikis harta orang lain. Yg penting jangan sampai menghina keluarga dan arwah ayah budak tu. Kesian arwah. Sekali Allah tarik balik nikmat wajah cantik tu sia sia jer hidup ko dik. *Sebenarnya abam tak ambik pot sgt gossip ni. Tapi bila dah ramai sgt DM abg warning jgn ambik budak ni berlakon dgn abam. Abam jadi curious la nak tahu saper budak ni dan apa citernya. No doubt she is pretty. Muda pun muda lagi. Ada chances boleh jadi macam Mira Filzah. Tapi bila belum apa apa dah timbul cerita macam ni nasib ko la dik. Ko jangan lupa kat stesyen TV tu ramai jer hakak hakak eksekutip yg perempuan tau. Almost 90%. Opkos bila ko buat perangai macam ni derang panas sama. Sia sia jer nama ko kena reject kalau derang dah start berbulu tgk muka kau. Abam pesan ni bukan utk awak sorang jer tapi utk semua pelakon pelakon baru yg baru nak kenal dunia.

A post shared by shahrulezad mohameddin (@budakijat) on

Terdahulu, kisah kontr0versi Alya mula menjadi tumpuan netizen apabila isteri kepada ahli perniagaan itu, Penny Salman mendedahkan kisah hubungan sulit suaminya di Instagram (IG).

Bahkan, satu persatu gaya hidup mewah Alya yang baru berusia 19 tahun itu turut menjadi pertikaian warganet.

Seorang individu yang mengakui sebagai kakak Alya memaklumkan bahawa segala kenyataan yang dikeluarkan Alya mengenai berita pertunangannya tidak benar.

Artikel berkaitan :

“Cukuplah…” Selepas Dikec4m Teruk, Akhirnya Bekas Teman Lelaki Alya Iman Tampil Mohon Maaf Dan Mengaku Silap

Sumber : GEMPAK

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDP

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDuniaPress

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*